Racó dels pares i els mestres

En aquest apartat farem difusió de diversos articles i noticies interessants relacionades amb el món de la LECTURA.

Guia de lectura elaborada per les BIMS per celebrar el dia internacional de la narració oral. Esperem que us sigui de gran utilitat. 
 


Us deixem amb el butlletí de la revista LEERArticle publicat al diari ARA el dia 14 de desembre.


NOVETAT EDITORIAL

20 relats per llegir en família

El periodista Gaspar Hernàndez i l'escriptor Jordi Llavina uneixen forces en el recull de narracions 'Contes per ser feliç', publicat a Estrella Polar
Contes per ser feliç
Gaspar Hernàndez, conductor del programa de Catalunya Ràdio L'ofici de viure i escriptor estrenat fa un parell d'anys amb El silenci(Columna), va començar a reunir-se amb el poeta Jordi Llavina fa uns quants estius als Aiguamolls de l'Empordà. Hernàndez explica que es van trobar ni més ni menys que 20 vegades. En cadascuna d'aquestes cites el periodista exposava una situació o una petita anècdota amb vessant moral i, després, l'escriptor se n'anava al bar del poble i la transformava en un relat. Les vint narracions que van sortir d'aquestes converses han sigut publicades per Estrella Polar en el volum Contes per ser feliç.
Subtitulat amb l'acotació Històries per ajudar els més petits a viure millor, Contes per ser feliç és un compendi de relats que pretén ser un incentiu perquè els pares parlin amb els seus fills dels temes que preocupen els nens. S'hi tracten la por, la tristesa, els problemes d'autoestima i un bon grapat d'emocions més. Hernàndez sosté que el bon funcionament d'una societat requereix que les noves generacions pugin amb els fonaments ben establerts i amb valors definits. I, en temps com els que corren, aquest llibre pot ser un bon punt de suport. L'edició està salpebrada amb il·lustracions de Marc Sardà. 

L'info K, l'informatiu per a nens i nenes fa 10 anys!! Felicitats!El diari ARA li ha dedicat un article. Us el recomanem!
Un article interessant publicat al dirari ARA  :  Com més llibres a casa, més bones notes a l'escola


Ahir va començar un nou diari, el diari ARA. Hi ha dos apartats molt interessants; un adreçat als mestres i un altre a les famílies. Segur que seran molt interessants i útils!


ARTICLE 2:Llegir amb la família·         En els primers anys, la narració oral és una font de gaudi i l’inici fonamental a la paraula escrita.
·         Cercar un temps i un lloc per llegir cada dia amb els vostres fills, sense que aquesta lectura tingui a veure amb les tasques escolars.
·         Convertiu-la en una rutina i aquest hàbit els ajudarà a valorar els moments de lectura.
·         Llegiu junts, sobretot en les primeres etapes, en les que els nens no són lectors autònoms.
·         Seieu a prop i llegiu per a ells. Els nens aprenen a llegir veient els textos escrits, observant les il.lustracions … passant les pàgines d’un llibre.
·         Llegir com un adult requereix solitud, silenci i temps.
·         Llegir en la infància requereix companyia…i una mica del temps de la gent gran.
·         Feu de la lectura un temps divertit. Quan els nens són petits es poden llegir històries jugant amb la veu o entonant poemes i cançons.
·         El nen millora la seva lectura quan s’apropia del ritme i els sons de les frases.
·         Preguntes al nen per les seves lectures. Si us interesseu pels llibres que llegeix, li possibilitaràs establir connexions, organitzar la informació i podreu ajudar-lo a ser un lector actiu.
·         Qualsevol motiu pot ser bo per llegir: preparar una excursió, fer unes postres saborós o conèixer les regles d’un joc. Les guies turístiques, els receptaris de cuina, els diaris, les instruccions o la publicitat ajuden al nen a comprovar que llegir és important per qualsevol activitat.
·         L’exemple és important, els nens imiten el que veuen.
·         Optar per un diari, una revista o un llibre els demostrarà que per a vosaltres llegir és gratificant. Recordeu que encara que no sigueu grans lectors podeu ser uns excel·lents mediadors entre el nen i els llibres.
·         Quan els nens ja sàpiguen llegir, continueu compartint la lectura en família. Els agrada escoltar històries llegides en veu alta a qualsevol edat, i segueixen necessitant el nostre estímul.
·         Motivar als vostres fills i filles a utilitzar la biblioteca escolar o la biblioteca pública. Vosaltres també podeu saber quines lectures són les més apropiades i com heu de fer-ho? preguntant als mestres o als bibliotecaris.
·         Per últim, si un dia, per qualsevol motiu, no podeu fer la vostre estona de lectura, no us desanimeu, torneu a intentar al dia següent amb més ganes.ARTICLE 1:


Jaume Centelles és mestre d'una escola de l'Hospitalet. Ell s'ha dedicat molt a la biblioteca de la seva escola. A més a més ha fet recerca en el tema. És per això que us recomanem aquest ARTICLE publicat a la revista Perspectiva Escolar. Esperem que en gaudiu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada