divendres, 8 d’abril de 2016




ABRIL 2016

ACTES DEL 10è ANIVERSARI DE LA BIBLIOTECA DE LA SERRA

BIMS10 (2)

ELS CULDOLLA I ALTRES HISTÒRIES PERVERSES DE ROALD DAHL
[08/04 Divendres 18 h. Biblioteca de La Serra]
Espectacle familiar. A càrrec de Cos de lletra.
Us presentem el Sr. i la Sra. Culdolla, els éssers més bruts, lletjos i fastigosos que mai haureu conegut. Ells són els protagonistes d’un grapat de bromes pesades entre les quals un ull de vidre, una granota i uns cucs llargs com espaguetis hi tindran un paper molt destacat.
Per a infants a partir de 7 anys.

FELICITA LA TEVA BIBLIOTECA
[Tot el mes. Sala infantil de la Biblioteca de La Serra]
Les parets de la biblioteca s’omplen de dibuixos d’aquells nens i nenes que vulguin felicitar-la. Activitat lliure. Material disponible al taulell de la biblioteca.

TORRE-ROMEU-64

TORRE-ROMEU: DES DELS ORÍGENS FINS A L’ACTUALITAT
[21/04 Dijous 18 h. Auditori de la Biblioteca de La Serra]
Taula rodona
Coneixerem la historia del barri de Torre-Romeu de la mà de l’historiador Ivan Bordetas. I farem un repàs dels 10 anys de funcionament de la Biblioteca de La Serra com a servei cultural de referencia al Districte 7.
Presenta l’acte Montserrat Chacón, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell.
Inauguració de l’exposició permanent de fotografia Torre-Romeu i La Serra.


PORRAJMOS. EL GENOCIDIO DEL PUEBLO GITANO
[Del 4 al 14 d’abril. Biblioteca de La Serra]
Exposició. A càrrec de Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya.
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, el 8 d’abril, trobareu a la biblioteca l’exposició ‘Porrajmos: el genocidi del poble gitano’. Aquest és el nom amb el què es coneix l’holocaust en romanó, la llengua gitana, i significa “absorció” o destrucció de les vides de les persones gitanes. Amb aquesta exposició es pretén garantir el reconeixement de la cultura del poble gitano per salvaguardar la realitat històrica d’aquest poble.

SAMUDARIPEN. EL HOLOCAUSTO GITANO OLVIDADO
[13/04 Dijous 18:00h. Auditori de la Biblioteca de La Serra]
Cinefòrum. Aquest documental parteix del viatge que van realitzar diverses noies i nois gitanos a Cracòvia, per commemorar el 70 aniversari de l’aniquilació del campament familiar gitano d’Auschwitz la nit del 2 d’agost, símbol del Samudaripen (l’holocaust gitano). Partint de les seves vivències durant aquests dies, han tornat amb la motivació de recuperar la seva memòria històrica i buscar línies d’apropament, diàleg i actuacions per millorar la societat actual.
Organitza: Ajuntament de Sabadell i Voces Gitanas.

bici
VIDA SANA
[De l’11 d’abril al 28 de maig. Biblioteca de La Serra]
Exposició.
Gaudir d’un estil de vida saludable és un actiu que no ens podem permetre passar per alt; per aconseguir-ho s’han de tenir en compte diversos factors que ens ajudaran de manera decisiva: tenir una actitud mental positiva, gaudir d’una alimentació variada i equilibrada, fer activitat física cada dia, i evitar el consum de substàncies nocives, entre d’altres. Per saber-ne més: https://issuu.com/71232/docs/guia_vida_sana

POTSER UN DIA
[19/04 Dimarts 19:30 h. Auditori de la Biblioteca de La Serra]
Contes per joves. A càrrec de Sandra Rossi.
Potser va haver-hi un dia en que et vas enamorar per primera vegada, just d’aquell o aquella i no d’altra persona… Pot ser va haver-hi un dia en que vas haver de defensar allò que desitjaves, davant un món que es negava a escoltar-te. Pot ser un dia et va passar alguna cosa com les que s’expliquen en aquestes històries.


ACTIVITATS INFANTILS i FAMILIARS

ESCALETA DE VERSOS: JOANA RASPALL, GRAÓ A GRAÓ
[Del 19 d’abril al 7 de maig. Biblioteca de La Serra]
Exposició. Produïda per Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT)
Joana Raspall és una de les primeres autores que escriu poesies per a infants en català. L’exposició és un passeig, a través dels seus poemes per a infants, per la vida i l’obra de la poetessa.

CONTES DE L’ÀVIA
[21/04 Dijous 18 h. Auditori de la Biblioteca de La Serra]
Hora del conte ‘Especial Sant Jordi’. A càrrec de Nona Umbert.
Sessió de rondalles que s'han explicat des de temps molt llunyans, quan no havia ni Internet, ni tele ni electricitat.  Contes explicats amb un llenguatge viu i àgil i recolzat amb la cançó i els sons produïts per instruments i altres enginys i també amb la manipulació d’objectes i imatges. Històries antigues però molt vigents per fer gaudir i pensar a tota la mainada.
Per a infants de 4 a 10 anys.

COMPARTIM LES EMOCIONS
[25/04 Dilluns 18 h. Auditori de la Biblioteca de La Serra]
Taller de salut. A càrrec de Mònica Cortés i Albajai Garcia.
Alegria, tristesa, ràbia, por, autoestima ... i d'altres emocions ocupen un lloc molt important a la vida dels nens; aquest taller pretén orientar i donar eines a les famílies en la gestió de les emocions dels infants.
Per a famílies amb infants de 2 a 5 anys.

PictogramaBEBETECA: LLEGIR PER A CRÉIXER
[Dilluns de 16h a 20h i dissabte de 10 a 13h.
Auditori de la Biblioteca de La Serra]
Espai de Bebeteca: Conèixer noves històries, aprendre sobre el món que ens envolta, imaginar aventures de personatges de tota mena, i en definitiva, compartir una bona estona en família al voltant dels llibres i la lectura, és el que t’ofereix aquest espai.
La Bebeteca està adreça a les famílies amb infants de 0 a 3 anys. És un espai obert i d’accés lliure ubicat a l’auditori de la biblioteca.

CONSULTEU TOTES LES ACTIVITATS INFANTILS I FAMILIARS DE LES BIMS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada